Baluchon-Alzheimer

De missie van Baluchon Alzheimer is tweezijdig: rust en begeleiding, de mantelzorger van een persoon met de ziekte van Alzheimer een adempauze aan te bieden, zonder dat het familielid daarom in een ander milieu hoeft geplaatst te worden.

Baluchon Alzheimer is een vereniging zonder winstoogmerk die aan de families, waar een naaste getroffen is door de ziekte van Alzheimer, een thuiszorgdienst levert zodat de mantelzorger een rustpauze voor zichzelf kan inlassen. Het is een globale ondersteuning en de mantelzorger kan gedurende een bepaalde periode tot rust komen zonder de patiënt te moeten verplaatsen.
Na onderzoek van de aanvraag, stuurt Baluchon Alzheimer een ‘baluchonneuse’ naar de familie om de mantelzorger te vervangen, 24 uur op 24, gedurende een overeengekomen periode van 3 tot 14 dagen, waarbij de andere thuiszorgdiensten gewoon blijven doorgaan.
De vereniging helpt jaarlijks een honderdtal families en voeren ongeveer 1000 baluchonnagedagen uit over heel België (Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Gewest).
Onze missie is om onze dienst toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk aantal families in België en om onze dienst officieel te laten erkennen bij de sociale zekerheid als een terugbetaalde zorg.

1

Kies een bedrag

Cnatoque pena ibus et magnis dis parturient montes his achievement

2

Vervolledig het formulier

Cnatoque pena ibus et magnis dis parturient montes his achievemen

3

Doneer

Cnatoque pena ibus et magnis dis parturient montes his achievemen

Gelinkte Doelen

De vzw Caballo is gegroeid vanuit een tekort aan behandelingsmethodes en ontspanning op maat voor kinderen met bepaalde ontwikkelingsproblemen en organiseert hippotherapiesessies en -kampen.
De vzw Anautica is opgericht in 1998, met als doelstelling een thuis te creëren voor andersvalide jongvolwassenen die er behoefte aan hebben om op hun manier hun vleugels uit te slaan.  
NephcEurop-Belgium geeft sociale,logistieke en wetenschappelijke omkadering van patientjes met Nefrotisch syndroom, en hun families.  

lkhjg