NephcEurope-Belgium

NephcEurop-Belgium geeft sociale,logistieke en wetenschappelijke omkadering van patientjes met Nefrotisch syndroom, en hun families.  

Gezonde nieren zorgen ervoor dat de afvalstoffen in de urine verdwijnen, en dat noodzakelijke stoffen zoals eiwit in het bloed blijven.  Bij een nefrotisch syndroom zijn de nierfilters lek waardoor er eiwitverlies optreedt in de urine. De meeste kinderen tussen 2 en 10 jaar met nefrotisch syndroom hebben minimale nierafwijkingen zonder onderliggende nierziekte.  De zuiverende werking van de nieren is meestal intact.

Stichting NephcEurope is een patiëntenorganisatie, die zich ten doel stelt de samenwerking te bevorderen tussen ouders en patiënten enerzijds en medisch specialisten, farmaceutische bedrijven, wetenschappelijke onderzoekers en andere betrokkenen, teneinde de behandelmethoden, de kwaliteit van leven en de vooruitzichten op lange termijn van al diegenen die worden getroffen door de verschillende vormen van het nefrotisch syndroom te verbeteren.

Steun Gandalys

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  • Aenean et sem a dui auctor posuere in ac nibh. Phasellus quis nibh libero.
  • Nulla sit amet mauris mollis, consectetur mauris sed, sollicitudin nisl. Sed porta nibh vitae dolor euismod sagittis.
  • Ut facilisis nibh vel massa placerat, vitae tempor sapien venenatis. Nunc rutrum id ante ac sollicitudin. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibut.
1

Kies een bedrag

Cnatoque pena ibus et magnis dis parturient montes his achievement

2

Vervolledig het formulier

Cnatoque pena ibus et magnis dis parturient montes his achievemen

3

Doneer

Cnatoque pena ibus et magnis dis parturient montes his achievemen

Gelinkte Doelen

De vzw Caballo is gegroeid vanuit een tekort aan behandelingsmethodes en ontspanning op maat voor kinderen met bepaalde ontwikkelingsproblemen en organiseert hippotherapiesessies en -kampen.
De missie van Baluchon Alzheimer is tweezijdig: rust en begeleiding, de mantelzorger van een persoon met de ziekte van Alzheimer een adempauze aan te bieden, zonder dat het familielid daarom in een ander milieu hoeft geplaatst te worden.
De vzw Anautica is opgericht in 1998, met als doelstelling een thuis te creëren voor andersvalide jongvolwassenen die er behoefte aan hebben om op hun manier hun vleugels uit te slaan.  

lkhjg